Peter Tuyp behaalt Universitaire Master of Science Manuele Therapie

Peter Tuyp behaalt Universitaire Master of Science Manuele Therapie.

Afgelopen vrijdag 16 juni 2017 heeft Peter Tuyp met succes zijn universitaire opleiding tot Master of Science Manuele Therapie (Master na Master) afgerond.

Bij Fysiotherapie Volendam werken vier fysiotherapeuten met elk hun eigen specialisme. Fred Veerman is gespecialiseerd in etalagebenen en knieën, Michel Veerman is dry needling expert, Nico Tol werkt vaak volgens de IASTM-methode en doet de opleiding tot ostheopaat en Peter Tuyp is manueel therapeut, nu met een universitaire graad.

Manueel therapie
Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Peter: “Als manueel therapeut richt ik mij op de gezondheidsproblemen van cliënten met klachten aan het bewegingsapparaat. Het manipuleren of mobiliseren van de wervelkolom speelt daarin een centrale rol.”

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Na het afronden van zijn universitaire studie mag Peter zich ook Master of Science (MSc) noemen. “Door het behalen van deze internationaal erkende Master of Science titel, behandel ik nu cliënten op de principes van Evidence Based Practice (EBP). Door mijn gespecialiseerde opleiding ben ik als manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan ik voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.”

Verbetering van bewegingsvrijheid
“Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen verbeteren. Hiervoor gebruik ik als manueel therapeut een aantal specifieke technieken, die in de gewrichten kunnen worden toegepast.
Als je een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij hebt, kan manuele therapie uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.”

Klachten die een manueel therapeut kan behandelen

  • hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;

“Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe ik jouw specifieke klacht kan verhelpen. Direct na de eerste afspraak heb je dus duidelijkheid over de verdere behandeling.”

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kun je contact opnemen met Peter Tuyp: 06 – 13 92 42 35

Volg ons ook op Facebook: www.facebook.com/fysiotherapievolendam1

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.