Klachten aan uw hand of pols?

Klachten aan uw hand of pols?
Onze fysiotherapeute Yvette Tol kan u helpen!

Hand- en polsklachten zijn een veel voorkomend probleem onder de Nederlandse bevolking. Klachten aan de hand en pols kunnen heel vervelend zijn en een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Het is daarom van belang om de juiste diagnose te stellen en met een bijpassend plan de klacht te behandelen.

De hand is een complex lichaamsdeel met veel verschillende structuren, waardoor het gewricht ook veel complexe, fijne handelingen kan uitvoeren. Een klacht in deze regio kan daardoor grote gevolgen hebben voor het dagelijks handelen, werk en sport. Handklachten kunnen we onderverdelen in acute en chronische aandoeningen.

Een acute aandoening ontstaat vaak tijdens het sporten of door een val. Hierbij kunt u denken aan pees-bandletsel of fracturen. Acute letsels worden vaak door middel van een scan vastgesteld en vaak in de eerste fase behandeld met gips of een spalk. Denk hierbij ook aan chirurgische ingrepen. Fysiotherapie is belangrijk tijdens het dragen van een spalk of na het gips om de mobiliteit en kracht terug te krijgen in de hand of pols.

Chronische aandoeningen zijn klachten die langzaam toenemen. Denk hierbij aan aandoeningen als Carpaal Tunnel Syndroom, artrose, overbelasting, M. Dupuytren, M. Quervain, trigger-vinger-syndroom of reuma. Symptomen die daarbij kunnen horen zijn dof of pijnlijk gevoel in de hand, tintelingen en krachtsverlies.

Elke aandoening kan verschillende oorzaken en symptomen hebben en heeft zijn eigen behandelmethoden. Het is daarom van belang dat u het juiste advies krijgt voor uw klacht. Een handtherapeut kan u daar het beste mee helpen. Een handtherapeut is een gespecialiseerde therapeut die zich bezig houdt met het behandelen van functiestoornissen van de hand en pols en stelt samen met u een optimale aanpak voor.

Ervaart u (aanhoudende) klachten aan de hand of pols? Wacht dan niet langer en maak een afspraak. U kunt contact opnemen met fysiotherapeut Yvette Tol (handtherapeut i.o.) 06-83561628.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.