Echografie

Echografie

Heeft u ook wel eens ergens pijn, en denkt u dan: “Konden ze maar even bij mij naar binnen kijken?”. Dat kan nu! Bij Fysiotherapie Volendam kunnen wij u via echografie onderzoeken.

Met echografie, of beter gezegd MSU (Musculo Skeletal Ultrasound), kunnen wij opnamen maken van uw houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen van uw pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Hierdoor zijn wij bij Fysiotherapie Volendam in staat diverse aandoeningen duidelijk in beeld te brengen. Onder meer irritaties van pezen, zoals afwijkingen aan de achillespees, een eventuele tenniselleboog of verkalkingen (bijvoorbeeld rond de schouder). Ook hielspoor of een aanwezige slijmbeursontsteking zijn op een echo zichtbaar.

Wat heeft echografie te bieden?
Het echografisch onderzoek is snel, gemakkelijk, comfortabel voor de patiënt en kan zo vaak herhaald worden als nodig is. U kunt via een LCD-scherm meekijken met het onderzoek. Als wij het onderzoek bij u uitvoeren, zien wij onmiddellijk de dynamische beelden. Dit in tegenstelling tot röntgenopnames en MRI, welke slechts statische beelden opleveren. Tijdens het echografisch onderzoek kunt u als patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe of afnemen. Wij kunnen dan direct een relatie leggen tussen de klacht en de beelden welke wij zien.

Door echografisch onderzoek is het mogelijk de juiste diagnose te stellen en u de behandeling te geven die daarbij hoort. Eventueel kunnen wij u doorverwijzen naar de sportarts of specialist. Als u bij ons in behandeling komt, kunnen we tijdens het behandeltraject het herstel volgen door tijdens deze periode af en toe echografisch onderzoek te doen. En indien nodig, kunnen wij de behandeling aanpassen naar aanleiding van de in beeld gebrachte resultaten.

Welke diagnoses kunnen gesteld worden?
#  Spierontstekingen
#  Slijmbeursontstekingen
#  Spierscheuringen
#  Vochtophopingen
#  Schouder uit de kom
#  Cystes
#  Meniscusklachten
#  Hielspoor

Meer informatie of een afspraak maken?
Het gebruik van echografie bij Fysiotherapie Volendam kost u niets extra’s. U betaalt gewoon een zitting fysiotherapie. Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten of een afspraak maken, dan kunt u ons bellen:
Fred Veerman: 06 – 14 69 79 66
Peter Tuyp: 06 – 13 92 42 35